2013-08-30 11:07:31• hírek • MTI

Megnőtt az érdeklődés az orosz hadipar iránt

2009 óta először kötött több milliárd dollár értékű haditechnikai szerződéseket a Roszoboronexport a Moszkvai Nemzetközi Repülési és Űripari Kiállításon (MAKSZ) - jelentette a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

Alekszandr Mihejev, a cég vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy olaszokkal közösen gyártanak majd új repülőgépeket, és azokat harmadik piacon értékesítik. Az egyezményeket a Finmeccanica és az OMASUD olasz cégekkel kötötték. A Finmeccanicával egyebek között a rádióelektronikai rendszerekkel felszerelt Be-200-as többfunkciós, és An-140-es, illetve An-140-100-as típusú szállítógépek gyártásáról állapodtak meg. Az OMASUD-dal a Be-112-es repülőgépeket fogják közösen előállítani.

A MAKSZ-2013 kiállításon és vásáron az orosz MIG repülőgépgyár egy indiai céggel összesen 55 millió dollár  értékű szerződést írt alá, amelynek értelmében Mig-29-es repülőgépeket javító központokat hoznak létre.

Mihail Pogoszjan, a cég elnöke közölte, hogy eddig 12 milliárd dollár  értékben kötöttek szerződéseket állami megrendelések teljesítésére. Elmondta, nem tervezik, hogy a T-50-es (PAK-FA) vadászgépen kívül más ötödik generációs harci repülőgépet gyártsanak. A cég robotgépek fejlesztésén dolgozik, szintén az állami fegyverkezési program keretében.

A Ria Novosztyi összefoglalója szerint a Zsukovszkijban szeptember elsejéig tartó nagyszabású repülő-műszaki vásáron az orosz védelmi minisztérium és Rosztyeh hadiipari konszernhez tartozó kalugai rádióműszaki kutató-fejlesztő intézet a Szu-30SZM harci repülőgépeken alkalmazható különleges, a rádióelektronikai harchoz használt rendszer létrehozására kötött szerződést 1,6 milliárd dollár értékben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: